(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada iqtisodiy islohotlarning hozirgi bosqichida tijorat banklari aktivlari samaradorligini oshirishning konseptual asoslari tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida bank aktivlari sifatini yaxshilash, muammoli kreditlar ulushini kamaytirish va aktivlar tarkibini diversifikatsiya qilish masalalari tahlil qilingan. Bank tizimiga raqamli texnologiyalar va fintex yechimlarini tatbiq etish orqali aktivlar rentabelligini oshirish yoʻnalishlari yoritib berilgan. Maqola yakunida 2023-2026 yillarga moʻljallangan strategik koʻrsatkichlar tahlili asosida bank aktivlarini boshqarish mexanizmini takomillashtirish boʻyicha amaliy taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.