(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada energetika tarmogʻining mamlakat iqtisodiyotiga taʼsirining nazariy va uslubiy jihatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Iqtisodiy oʻsish va energiya isteʼmoli oʻrtasidagi oʻzaro bogʻliqlikka oid xorijiy va mahalliy ilmiy yondashuvlar tanqidiy asosda koʻrib chiqilgan. Energiyaning ishlab chiqarish omillari tizimidagi oʻrni, energiya-oʻsish gipotezalari, hamda energetika siyosati va institutsional muhitning iqtisodiy natijalarga taʼsiri yoritilgan. Tahlil natijalari iqtisodiy oʻsish va energiya ishlab chiqarish oʻrtasidagi bogʻliqlik dinamik va koʻp omilli xarakterga ega ekanini koʻrsatadi. Tadqiqot natijalariga koʻra, energetika infratuzilmasini modernizatsiya qilish, energiya samaradorligini oshirish va qayta tiklanuvchi energiya manbalarini rivojlantirish mamlakat iqtisodiyotining barqaror va uzoq muddatli oʻsishini taʼminlash borasida taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.