(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida texnik tartibga solish tizimi va ishlab chiqarish samaradorligi oʻrtasidagi munosabatning nazariy asoslari oʻrganildi. Muallif tomonidan texnik tartibga solishning asosiy komponentlari - standartlashtirish, sertifikatlash, metrologiya, texnik reglamentlar va akkreditatsiya - aniqlanib, ularning ishlab chiqarish jarayonlariga taʼsir mexanizmlari tizimli ravishda tahlil qilindi. Tadqiqotda xalqaro tajriba, jumladan OECD, UNIDO va ISO tashkilotlarining normativ hujjatlari hamda empirik tadqiqotlari keng koʻlamda jalb qilindi. Oʻzbekiston Respublikasi sanoat tarmoqlari uchun tegishli xulosalar chiqarildi. Xususan, standartlarga muvofiqlik darajasi yuksak boʻlgan korxonalar mehnat unumdorligi, resurs tejamkorligi va mahsulot sifati koʻrsatkichlarini sezilarli darajada yaxshilashi aniqlandi. Texnik tartibga solish tizimini takomillashtirish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqildi.