(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada mintaqaviy rivojlanishda ekologik omillarni hisobga olishning iqtisodiy samaradorligi tahlil qilindi. Tadqiqotda hududiy iqtisodiy rivojlanish jarayonida tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, ekologik muvozanatni saqlash va barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlash masalalari ko‘rib chiqildi. Mintaqalarning iqtisodiy salohiyati, resurslardan foydalanish darajasi va ekologik boshqaruv mexanizmlari o‘rganildi. Tahlil natijalari ekologik omillarni iqtisodiy rivojlanish strategiyasiga integratsiya qilish hududiy barqarorlikni ta’minlash va resurslardan samarali foydalanishga xizmat qilishini ko‘rsatdi. Tadqiqot natijalari mintaqaviy siyosat va yashil iqtisodiyot tamoyillarini rivojlantirishda amaliy ahamiyatga ega.