(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada energetika tarmog‘ida «yashil energetika»ning ahamiyati va o‘ziga xos xususiyatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Tadqiqotda qayta tiklanuvchi energiya manbalarining (quyosh, shamol, gidroenergiya) iqtisodiy, ekologik va ijtimoiy jihatlari o‘rganilib, 2020-2024 yillar statistik ma’lumotlari asosida O‘zbekistonda elektr energiyasi ishlab chiqarish dinamikasi va qayta tiklanuvchi energiya quvvatlarining o‘sish sur’ati tahlil etilgan. Olingan natijalar qayta tiklanuvchi energiya manbalarining ulushi ortib borayotganini, ayniqsa quyosh energetikasining jadal rivojlanayotganini ko‘rsatadi. Tarmoqni balanslash, energiya saqlash va infratuzilmani modernizatsiya qilish zarurati asoslangan. Yashil energetika mamlakatning energetik xavfsizligi, ekologik barqarorligi va uzoq muddatli iqtisodiy taraqqiyotini ta’minlashda strategik ahamiyatga ega ekani ta’kidlandi.