(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada jamoat transporti tizimida marketing strategiyasini ishlab chiqish va amalga oshirish mexanizmlari tahlil qilindi. Tadqiqotda marketing mix konsepsiyasi, bozor segmentatsiyasi hamda raqamli axborot kanallarining yo‘lovchilar oqimiga ta’siri o‘rganildi. Metodologik asos sifatida xizmat sifati ko‘rsatkichlari, mijoz qoniqishi modellari va qiyosiy tahlil usullari qo‘llanildi. Xorijiy va O‘zbekiston tajribasi qiyosiy baholandi. Natijalar marketing strategiyasini xizmat sifati va axborot tizimlari bilan integratsiyalash yo‘lovchilar sonini oshirishga ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatdi. Tahlil asosida transport operatorlari uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi. Marketing funksiyasini institutsional darajada rivojlantirish, raqamli kommunikatsiya kanallarini kengaytirish va yo‘lovchilar qoniqishini muntazam monitoring qilish zarurligi asoslandi.