(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada xizmat koʻrsatuvchi korxonalarda marketing strategiyasini shakllantirish va uni bozorga yoʻnaltirishning nazariy asoslari tahlil qilindi. Tadqiqotda xizmat marketingining oʻziga xos xususiyatlari, 7P marketing aralashmasi hamda bozorga yoʻnaltirilganlik konsepsiyasi tizimli koʻrib chiqildi. Natijalar marketing strategiyasi samaradorligi mijoz ehtiyojlarini aniqlash, raqobat muhitini baholash va ichki resurslarni muvofiqlashtirishga bogʻliqligini koʻrsatdi. Shuningdek, xizmat koʻrsatish jarayonlari, xodimlar roli va jismoniy muhit omillari marketing qarorlariga bevosita taʼsir etishi asoslandi. Tadqiqot xulosalari xizmat korxonalarida strategik boshqaruvni takomillashtirishga xizmat qiladi.