(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda davlat ishtirokidagi korxonalarni ommaviy joylashtirish jarayonida aksiyalar qiymatini aniqlash amaliyoti tahlil qilindi. Tadqiqot doirasida baholashning nazariy asoslari, daromadli yondashuv va diskontlangan pul oqimlari modeli oʻrganildi. Amaliy tahlil asosida “UzAuto Motors” va “Uzbektelecom” korxonalari misolida aksiyalar qiymati shakllanishining bosqichlari aniqlashtirildi. Natijalar baholash metodologiyasining takomillashuvi kapital oʻsishiga ijobiy taʼsir koʻrsatganini tasdiqladi. Shuningdek, shaffoflik va bozor mexanizmlarining rivojlanishi investorlar ishonchini mustahkamlagani qayd etildi. Tadqiqot xulosalari kapital bozorini rivojlantirish va IPO jarayonlarini takomillashtirishda amaliy ahamiyat kasb etdi.