(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada temir yoʻl transporti tizimida yuzaga keladigan risklarning iqtisodiy, texnik, operatsion va axborot xavfsizligi bilan bogʻliq jihatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida risklarning kelib chiqish sabablari tizimli yondashuv asosida oʻrganilib, ularni baholash va boshqarishning zamonaviy mexanizmlari yoritib berilgan. Temir yoʻl infratuzilmasini modernizatsiya qilish, raqamli texnologiyalarni joriy etish hamda inson omilini takomillashtirish orqali xavflarni kamaytirish imkoniyatlari asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari transport tizimining barqarorligi va xavfsizligini oshirishga qaratilgan amaliy takliflarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.