(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston iqtisodiyotida majburiy avtosugʻurtaning moliyaviy oʻrni va rivojlanish tendensiyalari tahlil qilindi. Tadqiqotda sugʻurta mukofotlari, toʻlovlar hajmi, polislar soni va tarif oʻzgarishlari asosida tizim samaradorligi baholandi. Statistik maʼlumotlar asosida avtopark kengayishi sugʻurta talabining oshishiga olib kelgani aniqlandi. Amaldagi tariflar va sugʻurta summasi oʻrtasidagi nomutanosibliklar aniqlanib, yangi tartib orqali ularning muvofiqlashtirilgani koʻrsatildi. Raqamlashtirish jarayonlari sugʻurta xizmatlari tezligi va shaffofligini oshirgani qayd etildi. Tadqiqot natijasida majburiy avtosugʻurtaning ijtimoiy himoya va moliyaviy barqarorlikdagi roli asoslandi hamda uni kengaytirish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqildi.