(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada barqarorlik nuqtai nazaridan anʼanaviy qurilish amaliyotlarining ijtimoiy-iqtisodiy hamda ekologik oqibatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda bino qurilishi sohasida shakllanayotgan “Global loyihalash, mahalliy ishlab chiqarish” modelining barqaror rivojlanishga taʼsiri oʻrganildi. Vernakyular meʼmorchilikka xos ayrim xususiyatlar bilan uygʻun holda konviviallik yondashuvining qurilish tarmogʻida samarali va mazmunli barqaror amaliyotlarni shakllantirishdagi ahamiyati yoritildi. Maqolada raqamli umumiy resurslar va mahalliy ishlab chiqarish texnologiyalarini birlashtiruvchi “ochiq qurilish tizimlari” konsepsiyasi taklif etilib, uning modullilik, ulashish va moslashuvchanlik tamoyillari asosida bino qurilishida yanada barqaror tizimlarni rivojlantirish imkoniyatlari asoslab berildi.