(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada moliya bozori sharoitida tijorat banklarining raqobatbardoshligini oshirishda bank marketing strategiyalarining ahamiyati kompleks tarzda tadqiq qilingan. Tadqiqot doirasida moliyaviy xizmatlar bozorida raqobat muhitining kuchayishi va bank xizmatlarining diversifikatsiyasi jarayonida marketing strategiyalarini samarali qoʻllashning nazariy-metodologik hamda amaliy jihatlari tahlil qilingan. Xususan, mijozlar segmentatsiyasi, bank mahsulotlari va xizmatlarini diversifikatsiya qilish, raqamli marketing instrumentlaridan foydalanish, shuningdek mijozlarga yoʻnaltirilgan marketing siyosatini shakllantirish tijorat banklari moliya bozoridagi raqobat pozitsiyalarini mustahkamlashda muhim omillardan biri ekanligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Muallif izlanishlari natijasida bank marketing strategiyalarini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.