(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda transport ekspeditorlik korxonalarida davlat-xususiy sheriklik tizimidan foydalanish hamda marketing strategiyalarini takomillashtirish masalalari tahlil qilindi. Transport xizmatlariga bo‘lgan talabning ortishi sharoitida xizmatlarni segmentlash, raqobatbardoshlikni baholash va samarali boshqaruv yondashuvlari o‘rganildi. Empirik tahlil asosida korxonalar o‘rtasida tariflar, xizmat sifati va raqamlashtirish darajasida farqlar mavjudligi aniqlandi. Davlat-xususiy sheriklik mexanizmi infratuzilmani rivojlantirish va investitsiyalarni jalb qilishda samarali vosita sifatida baholandi. Marketing strategiyalarini optimallashtirish va xizmatlar samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi.