(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada jismoniy shaxslarga koʻrsatiladigan bank xizmatlari sifatini baholashning zamonaviy metodologik yondashuvlari tadqiq etilgan. Raqamli Banklarni raqamlashtirish jarayonlari, omnikanal xizmat koʻrsatish modeli va mijoz tajribasining ustuvor ahamiyat kasb etishi sharoitida sifatni anʼanaviy mezonlar asosida baholash yetarli emasligi asoslab berilgan. Tadqiqotda xizmat sifati koʻp oʻlchamli iqtisodiy kategoriya sifatida talqin qilinib, funksional samaradorlik, raqamli interfeys qulayligi, kommunikativ aniqlik, xavfsizlik darajasi hamda mijoz sodiqligi indikatorlarini oʻz ichiga oluvchi integrallashgan baholash tizimi taklif etilgan. Shuningdek, subyektiv qoniqish koʻrsatkichlari bilan obyektiv operatsion parametrlarni uygʻunlashtirish zarurligi asoslangan. Natijada jismoniy shaxslarga xizmat koʻrsatish sifatini monitoring qilish va strategik boshqaruv qarorlarini qabul qilish imkonini beruvchi zamonaviy metodologik model ishlab chiqilgan.