(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy raqamli transformatsiya jarayonlarida kichik va oʻrta biznes (KOB) subyektlarining axborot infratuzilmasini modernizatsiya qilishning konseptual asoslari tadqiq etilgan. Tadqiqotning dolzarbligi korxonalarda maʼlumotlar oqimining geometrik progressiya bilan oʻsib borishi va anʼanaviy boshqaruv tizimlarining ushbu hajmdagi axborotni qayta ishlashga texnik hamda moliyaviy jihatdan tayyor emasligi bilan belgilandi. Maqolada Total Cost of Ownership (TCO) metodologiyasi asosida bulutli texnologiyalarning iqtisodiy samaradorligi tahlil qilinib, Oʻzbekiston milliy qonunchiligining maʼlumotlar lokalizatsiyasi boʻyicha talablariga muvofiq keluvchi gibrid bulut modeli taklif etilgan. Tadqiqot natijalari bulutli transformatsiya orqali operatsion xarajatlarni optimallashtirish, kiberxavfsizlik darajasini oshirish va biznes jarayonlarining moslashuvchanligini taʼminlash mexanizmlarini ochib berdi.