(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada xizmatlar bozorida innovatsion marketing strategiyalarini joriy etishning nazariy asoslari, metodologiyasi va iqtisodiy samaradorligi kompleks tarzda oʻrganilgan. Tadqiqot Oʻzbekiston xizmatlar sektoridagi 124 ta korxona faoliyati maʼlumotlari (2020-2023) asosida olib borilgan. Raqamli marketing, omnikanal yondashuv, sunʼiy intellekt asosidagi CRM tizimlari va shaxsiylashgan xizmat koʻrsatishning iqtisodiy samaradorligini baholash uchun IMSI (Innovatsion Marketing Samaradorligi Indeksi) modeli taklif etilgan. Empirik natijalar shuni koʻrsatdiki, toʻliq innovatsion marketing tizimini joriy etgan korxonalar anʼanaviy yondashuv qoʻllaydiganlarga nisbatan yillik daromad oʻsishini oʻrtacha 31,4% ga, mijozlarni saqlab qolish darajasini 24,8 foiz punktga va ROMI koeffitsiyentini 4,2 barobarga oshira olgan. Tadqiqot natijalari Oʻzbekiston xizmatlar sektori uchun amaliy tavsiyalar sifatida taqdim etilgan.