(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Maqolada Oʻzbekistonda turizm sohasining barqaror rivojlanish tendensiyalari asosiy statistik ko‘rsatkichlar asosida tahlil qilindi. Tadqiqotda turistik oqimlar dinamikasi, infratuzilma kengayishi, transport tizimi rivoji hamda hududlar kesimidagi nomutanosibliklar o‘rganildi. SWOT tahlil orqali sektorning kuchli va zaif tomonlari, imkoniyat va tahdidlari aniqlandi. Natijalar turizmning iqtisodiy o‘sishga qo‘shgan hissasi ortganini, infratuzilma sezilarli kengayganini ko‘rsatdi. Hududlararo tafovutlar va ekologik omillar muhimligini tasdiqladi. Tadqiqot natijalari barqaror turizmni rivojlantirishda strategik qarorlar qabul qilishda qo‘llanishi mumkin.