(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada «yashil energetika»dan foydalanishning xorij tajribasi va uni Oʻzbekiston Respublikasi amaliyotida joriy etish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda 2020-2024 yillar davomida Xitoy, Germaniya, Hindiston va Birlashgan Arab Amirliklarida qayta tiklanuvchi energiya quvvatlarining oʻsish dinamikasi statistik maʼlumotlar asosida oʻrganildi. Quyosh fotoelektrik va shamol energetikasi boʻyicha jadvallar shakllantirilib, ularning oʻsish surʼatlari, institutsional mexanizmlari va investitsiya modellari tahlil qilindi. Maqolada xorij tajribasidan kelib chiqqan holda Oʻzbekiston sharoitida quyosh va shamol energetikasini bosqichma-bosqich kengaytirish, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlarini takomillashtirish, tarmoq modernizatsiyasi va energiya saqlash tizimlarini joriy etish boʻyicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqildi.