(untitled) (Marketing Journal, 2026)
“Bir kamar, bir yoʻl” tashabbusi yoʻnalishlar boʻylab madaniy merosni saqlash va transchegaraviy madaniy turizm hamkorligini rivojlantirish uchun muhim imkoniyat yaratdi. Samarqanddagi Konigil qogʻoz markazi Markaziy Osiyo Ipak yoʻli anʼanaviy qogʻoz tayyorlash texnologiyasining faol tashuvchisi hisoblanadi. Mazkur tadqiqotda adabiyotlar tahlili, dala tadqiqotlari va qiyosiy tahlil usullari qoʻllanildi. Tarixiy kelib chiqish, texnologik xususiyatlar, saqlash modeli va turizm rivoji jihatlari oʻrganildi. Konigil qogʻoz markazining rivojlanish afzalliklari va mavjud muammolari aniqlanib, “Bir kamar, bir yoʻl” doirasida madaniy turizm integratsiyasi imkoniyatlari asosida turizmni jonlantirish yoʻllari taklif qilindi. Natijalar Markaziy Osiyo Ipak yoʻli madaniy merosi turizmini rivojlantirish va xalqaro hamkorlik uchun amaliy ahamiyatga ega.