(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda Buxoro viloyatida inklyuziv rivojlanish strategiyalarining kambagʻallikni kamaytirishga taʼsiri tahlil qilindi. Tahlil natijalari bandlikni oshirish, mikrobiznesni qoʻllab-quvvatlash, ijtimoiy himoya va taʼlimni rivojlantirish choralari ijobiy samara berganini ko‘rsatdi. Hududda iqtisodiy barqarorlik mustahkamlandi, aholi daromadlari oshdi va daromad manbalari kengaydi. Inklyuziv yondashuv doirasida ayollar, yoshlar va ijtimoiy himoyaga muhtoj guruhlar iqtisodiy faoliyatga jalb qilindi. Natijalar inklyuziv rivojlanish ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni taʼminlash va kambagʻallikni qisqartirishda samarali mexanizm bo‘lganini tasdiqladi.