(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada turizm qishloqlarini rivojlantirishning xorijiy tajribasi barqaror turizm nuqtai nazaridan tahlil qilinadi hamda uni Oʻzbekiston sharoitida qoʻllash imkoniyatlari ilmiy jihatdan asoslanadi. Tadqiqotning maqsadi Italiya, Ispaniya, Yaponiya va Janubiy Koreya misolida qishloq turizmini rivojlantirishning institutsional, infratuzilmaviy, boshqaruv va mehmondoʻstlikka oid mexanizmlarini tizimlashtirish hamda ularning Oʻzbekiston uchun mos elementlarini aniqlashdan iborat. Tadqiqotda qiyosiy tahlil, kontent tahlil, tizimli yondashuv va konseptual umumlashtirish usullaridan foydalanildi. Natijada xorijiy tajribada turizm qishloqlarining muvaffaqiyati qishloq resurslaridan foydalanishning oʻzi bilan emas, balki joylashtirish vositalari, mahalliy hamjamiyat ishtiroki, turistik manzil boshqaruvi, xizmatlar diversifikatsiyasi va barqarorlik mezonlari uygʻunligi bilan belgilanadi, degan xulosa olindi.