(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda mintaqaning ijobiy imijini shakllantirishga oid zamonaviy metodologik yondashuvlar tizimli ravishda tahlil qilindi. Joylashuv marketingi, identifikatsiya asosli, manfaatdor tomonlar va aloqaviy tarmoq yondashuvlari qiyosiy baholandi. Xalqaro ilmiy manbalar asosida mintaqa imijining tarkibiy elementlari va ularni boshqarish mexanizmlari aniqlashtirildi. Tadqiqot natijasida besh komponentli konseptual model ishlab chiqildi. Model hududiy identifikatsiya, strategik kommunikatsiya, raqobatbardoshlik, manfaatdor tomonlar va resurslarni oʻz ichiga oldi. Shuningdek, imijni shakllantirishning bosqichlari va amaliy tatbiq vositalari belgilandi. Olingan natijalar mintaqalar raqobatbardoshligini baholash va boshqaruv qarorlarini asoslash imkoniyatini kengaytirishi koʻrsatildi.