(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida iqtisodchi mutaxassislarning boshqaruv kompetensiyasi rivojlanish darajalari ilmiy jihatdan tadqiq etilgan. Tadqiqot doirasida boshqaruv kompetensiyasining beshta asosiy darajasi - boshlang‘ich, rivojlanayotgan, kompetent, proficient va ekspert bosqichlari aniqlanib, ularning mazmuni hamda ta’lim jarayonida shakllanish xususiyatlari tahlil qilingan. Olingan natijalar amaliy va nazariy bilimlarning o‘zaro integratsiyasi boshqaruv kompetensiyasini rivojlantirishning muhim omili ekanligini ko‘rsatdi. Raqamli kompetensiyalar, amaliy tajriba va shaxsiy motivatsiyaning mazkur jarayondagi ahamiyati asoslab berildi. Tadqiqot yakunida O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida iqtisodchi mutaxassislarning boshqaruv kompetensiyalarini yanada rivojlantirishga qaratilgan kompetensiyaga asoslangan ta’lim modelini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.