(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda oliy taʼlim muassasalarida talabalar tajribasini boshqarishning zamonaviy yondashuvlari oʻrganildi. Tadqiqot davomida talabalar jalb etilishi, akademik va ijtimoiy integratsiya, talaba ovozi hamda qoʻllab-quvvatlash xizmatlarining oʻzaro bogʻliqligi tahlil qilindi. Kahu, Nelson va Tinto nazariyalari asosida talabalar tajribasini boshqarishning konseptual modeli shakllantirildi. Xalqaro soʻrovnoma natijalari akademik qoʻllab-quvvatlash, taʼlim muhiti va talabalar bilan hamkorlik taʼlim sifati hamda qoniqish darajasiga ijobiy taʼsir koʻrsatganini tasdiqladi. Shuningdek, oʻquv tahlili va raqamli vositalardan foydalanish talabalar ehtiyojlarini aniqlash va boshqaruv qarorlarini takomillashtirish imkonini bergani aniqlandi. Tadqiqot natijalari talabalar markazlashgan boshqaruv mexanizmlarini rivojlantirish uchun amaliy asos yaratdi.