(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekistonda raqamli xizmatlar koʻrsatuvchi korxonalarning huquqiy, ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanish xususiyatlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida mamlakatda raqamli transformatsiyani qoʻllab-quvvatlovchi normativhuquqiy asoslarning shakllanishi hamda ularning korxonalar faoliyatiga taʼsiri oʻrganildi. Raqamli hukumat tizimi va elektron xizmatlar infratuzilmasining rivojlanishi xizmatlar hajmi, qoʻshilgan qiymat va iqtisodiy samaradorlik koʻrsatkichlari orqali baholandi. Tahlil natijalari raqamli texnologiyalarni joriy etish xizmatlar sifati, shaffoflik va boshqaruv samaradorligini oshirganini koʻrsatdi. Tadqiqot yakunida raqamli xizmatlar bozorini yanada rivojlantirish, infratuzilmani takomillashtirish hamda raqamli savodxonlikni oshirish boʻyicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqildi.