(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida sun’iy intellektning roli va rivojlanish istiqbollari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida sun’iy intellekt texnologiyalarining iqtisodiy jarayonlarni avtomatlashtirish, boshqaruv samaradorligini oshirish va resurslardan foydalanishni optimallashtirishdagi o‘rni o‘rganildi. Ishlab chiqarish, moliya va xizmat ko‘rsatish sohalarida sun’iy intellektdan foydalanish natijasida samaradorlik oshgani aniqlandi. Ma’lumotlar xavfsizligi, malakali kadrlar yetishmasligi va etik masalalar bilan bog‘liq muammolar tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellektning raqamli iqtisodiyotda muhim texnologik omil sifatida shakllanganini hamda uning iqtisodiy o‘sishga ijobiy ta’sir ko‘rsatganini tasdiqladi.