(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada elektron savdo platformalarida raqamli marketing vositalaridan kompleks foydalanish orqali savdo hajmi va mijozlar oqimini oshirish mexanizmlari tahlil qilindi. Tadqiqotda Marketing 5.0, RACE modeli va omnikanal yondashuv integratsiyalandi. Empirik asos sifatida UNCTAD, Statista va World Bank maʼlumotlari qoʻllanildi. Natijalar raqamli marketing vositalari sinergetik qoʻllanganda konversiya darajasi, mijozni saqlash va oʻrtacha buyurtma qiymati oshganini koʻrsatdi. SEO, SMM, e-mail marketing va shaxsiylashtirish algoritmlari mijoz xarid yoʻlining barcha bosqichlariga tizimli taʼsir koʻrsatgan. Mahalliy platformalar misolida moslashuvchan strategiyalar samaradorligi tasdiqlandi. Tadqiqot natijasida integratsiyalashgan marketing modeli va amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.