(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur ilmiy ishda ijtimoiy tabaqalashuv jarayonlarini tizimli monitoring qilish zarurati, uning nazariy asoslari va metodologik yondashuvlari keng yoritilgan. Tadqiqotda ijtimoiy tengsizlikni baholashning zamonaviy indikatorlari, jumladan Jini koeffitsiyenti, Palma nisbati va koʻp oʻlchovli kambagʻallik indekslari tahlil qilinadi. Shuningdek, tadqiqotda ijtimoiy tabaqalashuvni baholashda anʼanaviy statistik usullar bilan bir qatorda zamonaviy raqamli yondashuvlar - Big Data texnologiyalari, sunʼiy intellekt asosidagi tahlil va real vaqt monitoring tizimlaridan foydalanish imkoniyatlari koʻrib chiqiladi. Ushbu yondashuvlar ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarni tezkor va aniq tahlil qilish, hududiy va demografik tafovutlarni aniqlash hamda ijtimoiy siyosatni samarali rejalashtirish imkonini beradi.