(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada Surxondaryo viloyatida turizm xizmatlari samaradorligini oshirish yo‘llari tahlil qilindi. Tadqiqotda hududning tabiiy, tarixiy va madaniy resurslari baholandi hamda turizm infratuzilmasi va xizmatlar tizimining holati o‘rganildi. Statistik ma’lumotlar asosida turistlar soni va turizm daromadlarining o‘sish dinamikasi aniqlanib, mavjud salohiyat to‘liq ishga solinmayotgani ko‘rsatildi. Tahlil natijalari mehmonxonalar bandligi, marketing faoliyati va mavsumiylik omillari samaradorlikka ta’sir etishini tasdiqladi. Raqamli marketing, xizmat sifatini oshirish va hududiy turizm klasterlarini rivojlantirish samaradorlikni oshirishning muhim yo‘nalishlari sifatida asoslandi.