(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada Qashqadaryo viloyatida turizmni rivojlantirish strategiyasi tahlil qilindi. Hududning tabiiy, tarixiy va ijtimoiy-iqtisodiy resurslari baholandi. Mintaqaviy turizmni rivojlantirish omillari, ustuvor yo‘nalishlari va amalga oshirish mexanizmlari aniqlandi. Tog‘ turizmi, sog‘lomlashtirish, agro va ekoturizm imkoniyatlari o‘rganildi. Infratuzilmani modernizatsiya qilish, investitsiyalarni jalb etish va raqamlashtirishning ahamiyati asoslandi. Tadqiqot natijalari hududda turizmni barqaror rivojlantirish va iqtisodiy faollikni oshirishga xizmat qilishi ko‘rsatildi.