(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Maqolada energetika xavfsizligini taʼminlashda strategik boshqaruv tizimini takomillashtirish masalalari tizimli tarzda tahlil qilindi. Energetika tizimining barqaror ishlashiga taʼsir etuvchi omillar, jumladan infratuzilma holati, resurslar diversifikatsiyasi va boshqaruv samaradorligi oʻrganildi. Mamlakat energetika sektorida amalga oshirilayotgan islohotlar va investitsiya jarayonlari baholandi. Strategik boshqaruvni rivojlantirish yoʻnalishlari sifatida raqamli texnologiyalarni joriy etish, qayta tiklanuvchi energiya ulushini oshirish va bozor mexanizmlarini kengaytirish asoslab berildi. Tadqiqot natijasida energetika xavfsizligini mustahkamlashda tizimli yondashuv zarurligi aniqlandi. Ilmiy xulosalar asosida energiya resurslaridan samarali foydalanish va boshqaruv samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.