(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada Qoraqalpogʻiston Respublikasida tadbirkorlik subyektlarining holati korxonalar demografiyasi yondashuvi asosida tahlil qilindi. Tadqiqotda 2014- 2025-yillarga oid statistik maʼlumotlar asosida roʻyxatdan oʻtgan, faol, nofaol, yangi tashkil etilgan va tugatilgan korxonalar dinamikasi baholandi. Tarmoqlar kesimida tadbirkorlik subyektlarining tarkibi aniqlanib, ularning iqtisodiy faollikka taʼsiri oʻrganildi. Natijalar xizmatlar sohasi ustunligini va ayrim salbiy demografik koʻrsatkichlarning mavjudligini koʻrsatdi. Ekonometrik tahlil asosida korxonalar soni va tadbirkorlik subyektlari oʻrtasidagi bogʻliqlik aniqlandi. Olingan xulosalar asosida mintaqada tadbirkorlikni rivojlantirishga qaratilgan amaliy takliflar ishlab chiqildi.