(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada sotuvni rag‘batlantirish vositalarining raqamli iqtisodiyot sharoitidagi evolyutsiyasi mahsulot hayot aylanishi nazariyasi asosida tahlil qilindi. Tadqiqotda chakana media tarmoqlari, ijtimoiy tijorat va sun’iy intellektga asoslangan mexanizmlarning turli bosqichlardagi samaradorligi baholandi. Apple, Coca-Cola va Walmart misollarida reklama va savdo strategiyalarining mahsulot bosqichlariga mos ravishda o‘zgarishi ko‘rsatildi. Natijalar sotuvni rag‘batlantirish vositalari bosqichga mos ravishda differensial qo‘llanilganini tasdiqladi. Raqamli platformalarda giperpersonallashtirish va algoritmik boshqaruvning ahamiyati aniqlandi. Tadqiqot natijalari asosida marketing strategiyalarini moslashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.