(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada mintaqaviy turizm samaradorligini oshirishda ichki zaxiralardan foydalanish masalasi tahlil qilindi. Tadqiqotda Qoraqalpogʻiston Respublikasi misolida turizm sohasining mavjud holati, rivojlanish omillari va muammolari oʻrganildi. Ichki zaxiralar sifatida kadrlar salohiyati, infratuzilma imkoniyatlari va boshqaruv jarayonlari baholandi. Mavsumiylikning salbiy taʼsiri aniqlandi hamda uni kamaytirish yoʻllari asoslandi. Tahlil natijasida xizmatlar sifatini oshirish, infratuzilmani modernizatsiya qilish, ichki turizmni rivojlantirish va raqamli texnologiyalarni joriy etish boʻyicha takliflar ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalari mintaqaviy turizmni barqaror rivojlantirishga xizmat qilishi ko‘rsatildi.