(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada mintaqaviy iqtisodiy salohiyatdan foydalanish jarayonlarini prognoz qilishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida hududiy resurslarning tarkibiy elementlari tizimlashtirildi va Xorazm viloyati misolida makroiqtisodiy ko‘rsatkichlar dinamikasi o‘rganildi. Statistik ma’lumotlar asosida korrelyatsion-regression bog‘liqliklar aniqlanib, iqtisodiy o‘sishga ta’sir etuvchi omillar baholandi. Box-Jenkins metodologiyasi asosida qisqa va o‘rta muddatli prognozlar ishlab chiqildi. Natijalar hududiy iqtisodiyotda investitsiyalar, sanoat va eksport omillarining ustuvor ahamiyatini ko‘rsatdi. Tadqiqot yakunida mintaqaviy boshqaruv samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqildi.