(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada mintaqa barqaror rivojlanishining zamonaviy ilmiy-nazariy yondashuvlari tahlil qilindi. Tadqiqotda barqaror rivojlanish tushunchasining evolyutsiyasi, iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik mezonlar oʻzaro bogʻliqligi asoslab berildi. Turli olimlarning qarashlari qiyosiy tahlil qilinib, mintaqaviy rivojlanishda resurslardan oqilona foydalanish va uzoq muddatli muvozanatni taʼminlash zarurligi koʻrsatildi. Shuningdek, barqaror rivojlanish omillari, tamoyillari va shartlari tizimli ravishda umumlashtirildi. Natijalar asosida mintaqa rivojlanishi iqtisodiy oʻsish, ijtimoiy farovonlik va ekologik muvozanat uygʻunligiga asoslanishi aniqlandi. Mualliflik yondashuvi orqali barqaror rivojlanishning kompleks modeli taklif etildi.