(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada turizm qishlogʻi konsepsiyasi qishloq turizmi, mahalliy hamjamiyatga asoslangan turizm (community based tourism, CBT), barqaror turizm, destinatsiya boshqaruvi va mehmonxona faoliyati integratsiyasi nuqtayi nazaridan nazariy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqotning maqsadi turizm qishlogʻini faqat hududiy yoki etnografik birlik sifatida emas, balki koʻp subyektli boshqaruv, tunab qolishga yoʻnaltirilgan xizmatlar zanjiri, mahalliy ishtirok va barqaror rivojlanish tamoyillariga asoslangan kompleks destinatsiya modeli sifatida talqin qilishdan iborat. Tadqiqotda tizimli yondashuv, qiyosiy tahlil, kontent tahlil va konseptual sintez usullaridan foydalanildi. Qishloq turizmi turizm qishlogʻining resurs va tajriba bazasini, hamjamiyatga asoslangan turizm mahalliy ishtirok mexanizmini, barqaror turizm rivojlanish mezonlarini, destinatsiya boshqaruvi koordinatsiya va bozorga chiqarish mexanizmini, mehmonxona faoliyati esa mazkur tizimning markaziy infratuzilmaviy va iqtisodiy boʻgʻinini shakllantirishi asoslab berildi. Maqolada Oʻzbekiston sharoitida turizm qishlogʻi modelini ilmiy asoslash uchun mualliflik konseptual yondashuvi taklif etilgan.