(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Annotatsiyada mintaqalarda tibbiy turizmni rivojlantirishda soliq va bojxona imtiyozlarining ta’siri ilmiy asosda o‘rganildi. Xalqaro va milliy manbalar asosida tibbiy xizmatlar eksportining iqtisodiy o‘sishga ta’siri baholandi. Janubi-Sharqiy Osiyo davlatlari tajribasida qo‘llanilgan imtiyozlar tizimi tahlil qilindi hamda O‘zbekiston hududlarining institutsional imkoniyatlari aniqlandi. Erkin iqtisodiy hududlardagi foyda solig‘i imtiyozlari, mulk va yer solig‘idan ozod qilish hamda bojxona to‘lovlarini bekor qilish choralarining tibbiy klasterlar shakllanishiga ta’siri asoslandi. Statistik ma’lumotlar asosida tibbiy turistlar oqimining o‘sish dinamikasi yoritildi. Olingan natijalar asosida imtiyozlarni mintaqalar kesimida qo‘llash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.