(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada transport korxonalarida marketing dasturlaridan foydalanishni takomillashtirish masalalari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida xizmat marketingining 7P modeli, mijozlar bilan munosabatlarni boshqarish tizimi va raqamli marketing vositalarining transport sohasidagi ahamiyati oʻrganildi. Oʻzbekiston transport tizimidagi mavjud marketing amaliyoti rasmiy statistik maʼlumotlar va xalqaro manbalar asosida baholandi. Tadqiqot natijasida transport korxonalari uchun integratsiyalashgan marketing dasturi modeli ishlab chiqildi. Model xizmat sifati, raqamli platformalar, sodiqlik dasturlari, maʼlumotlarga asoslangan boshqaruv va xodimlar malakasini yagona tizimda birlashtirdi. Natijalar marketing dasturlarining kompleks qoʻllanilishi mijozlar qoniqishi, xizmat sifati va korxona samaradorligini oshirishga xizmat qilganini koʻrsatdi. Shuningdek, transport korxonalarida marketing faoliyatini rivojlantirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.