(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda temir yoʻl transportining iqtisodiy samaradorligini oshirishning nazariy yondashuvlari ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot davomida transport tizimining iqtisodiyotdagi oʻrni, temir yoʻl transportining tashkiliy-iqtisodiy xususiyatlari hamda uning samaradorligiga taʼsir etuvchi omillar oʻrganildi. Tizimli, jarayonli va institutsional yondashuvlar asosida transport-logistika jarayonlari, infratuzilma holati va boshqaruv mexanizmlarining samaradorligi baholandi. Temir yoʻl transportining afzalliklari va mavjud muammolari iqtisodiy nuqtai nazardan tahlil qilindi. Tadqiqot natijasida infratuzilmani modernizatsiya qilish, raqamli texnologiyalarni joriy etish hamda logistika tizimlarini takomillashtirish transport samaradorligini oshirishning muhim yoʻnalishlari sifatida asoslandi.