(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Maqolada institutsional transformatsiya sharoitida hududiy iqtisodiy munosabatlarning mintaqalar moliyaviy barqarorligiga taʼsiri ilmiy jihatdan baholangan. Tadqiqotda hududlararo iqtisodiy aloqalar, fiskal mustaqillik, mahalliy byudjet daromadlari, transferlarga qaramlik va investitsion faollik oʻrtasidagi sababoqibat bogʻliqliklari tahlil qilindi. Institutsional mexanizmlarning samaradorligi mintaqaviy moliyaviy barqarorlikni taʼminlovchi asosiy omil sifatida asoslangan. Maqolada hududiy boshqaruv sifatini oshirish, resurslar taqsimotini optimallashtirish va moliyaviy mustaqillikni kuchaytirish boʻyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.