(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada korporativ tuzilmalarning innovatsion salohiyatni rivojlantirishga taʼsir etuvchi institutsional muhit va bozor raqobatining komplementar xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda institutsional sifat, raqobat intensivligi hamda korporativ innovatsion faoliyat oʻrtasidagi sabab-oqibat bogʻliqlari nazariy va amaliy jihatdan yoritilgan. Innovatsion rivojlanishda transaksion xarajatlar, korporativ boshqaruv sifati va texnologik moslashuvchanlikning ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari samarali institutsional tizim va sogʻlom raqobat muhiti korporativ innovatsion salohiyatni oshirishning asosiy determinantlari ekanligini koʻrsatadi.