(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada Internet of Things (IoT) texnologiyalarining raqamli transformatsiya jarayonlaridagi ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqotda IoT texnologiyalarining sanoat, qishloq xoʻjaligi, transport va logistika, sogʻliqni saqlash, qurilish hamda taʼlim sohalaridagi amaliy qoʻllanilishi oʻrganilgan. IoT asosida ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirish, resurslardan samarali foydalanish, xarajatlarni kamaytirish va boshqaruv tizimlarini optimallashtirish imkoniyatlari baholangan. Global IoT bozori rivojlanish tendensiyalari hamda Oʻzbekistonda ushbu texnologiyalarni joriy etish uchun mavjud raqamli infratuzilma imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalarida IoT texnologiyalari iqtisodiyotning turli tarmoqlarida samaradorlikni oshiruvchi va raqamli iqtisodiyotni rivojlantiruvchi muhim omil sifatida baholangan.