(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada bozor infratuzilmasi rivojlanishining chorvachilik mahsulotlari ishlab chiqarish hajmi va eksport salohiyatiga taʼsiri iqtisodiy jihatdan baholangan. Tadqiqotda logistika tizimi, veterinariya xizmatlari, saqlash infratuzilmasi, transport xarajatlari hamda savdo mexanizmlarining chorvachilik tarmogʻi samaradorligiga taʼsiri tahlil qilingan. Eksport raqobatbardoshligini oshirishda infratuzilmaviy omillarning ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari bozor infratuzilmasining rivojlanishi mahsulot tannarxini kamaytirishi, ishlab chiqarish samaradorligini oshirishi va eksport hajmini kengaytirishini koʻrsatgan. Maqolada tarmoqni rivojlantirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.