(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada taʼlim muassasalarida strategik boshqaruvni takomillashtirishning integratsiyalashgan modeli ishlab chiqildi. Tadqiqotda KPI pasporti, RACI matritsasi, raqamli dashboard, risk reyestri va PDCA sikli asosida boshqaruv mexanizmlari tizimlashtirildi. Strategik maqsadlarni indikatorlar, masʼullar, monitoring jarayoni va tuzatish qarorlari bilan bogʻlash orqali boshqaruv samaradorligini oshirish yoʻllari asoslandi. Model SWOT tahlili, SMART maqsadlar va raqamli monitoring vositalari asosida shakllantirildi. Tadqiqot natijalari strategik rejalashtirishni formal hujjat darajasidan amaliy boshqaruv tizimiga oʻtkazish imkonini bergan. Taklif etilgan mexanizmlar taʼlim sifati monitoringini kuchaytirish, bitiruvchilar bandligini yaxshilash, masʼuliyatni aniqlashtirish va boshqaruv qarorlarining shaffofligini oshirishga xizmat qilgan.