(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada Yangi Oʻzbekiston iqtisodiyotida ayollar tadbirkorligini rivojlantirishning huquqiy va institutsional asoslari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida gender tengligini taʼminlashga qaratilgan qonunlar, Prezident farmonlari hamda ayollarni qoʻllab-quvvatlash dasturlarining iqtisodiy faollikka taʼsiri oʻrganildi. Xotinqizlar uchun imtiyozli kreditlar, kasb-hunar kurslari, grantlar va davlat jamgʻarmalari faoliyati tizimli ravishda baholandi. Shuningdek, “Ayollar daftari”, “Hamroh” dasturi va moliyaviy kodeks mexanizmlarining tadbirkorlikni rivojlantirishdagi oʻrni yoritildi. Tadqiqot natijalari ayollar tadbirkorligini qoʻllab-quvvatlash boʻyicha huquqiy va moliyaviy mexanizmlar iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlash, bandlikni oshirish hamda hududlarda biznes muhitini rivojlantirishga xizmat qilganini koʻrsatdi.