(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Ushbu tadqiqot omnikanal marketing strategiyalari va isteʼmolchilar xulqatvorining oʻzaro munosabatini raqamli transformatsiya sharoitida oʻrganadi. Tadqiqotda kanal integratsiyasi, mijoz tajribasi (customer experience), xarid niyati va isteʼmolchi sadoqati oʻrtasidagi murakkab munosabatlar tizimli ravishda tahlil qilingan. Oʻzbekiston va Markaziy Osiyo perakanda sektori misolida oʻtkazilgan miqdoriy tadqiqotda 400 nafar respondentdan tarkibiy tenglamalar modeli (SEMStructural Equation Modeling) yordamida maʼlumotlar toʻplangan va qayta ishlangan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, omnikanal integratsiyasi isteʼmolchilar xarid niyatiga β = 0.487 (p < 0.001) darajasida ijobiy va statistik jihatdan sezilarli taʼsir koʻrsatadi. Mijoz tajribasi omnikanal sadoqatining eng kuchli bashoratchi omili sifatida aniqlangan boʻlib, β = 0.563 (p < 0.001) koeffitsiyentiga ega. Raqamli transformatsiya omnikanal samaradorligini oshirishda muhim rol oʻynashi tasdiqlangan. Tadqiqot natijalari ilmiy adabiyotga muhim hissa qoʻshib, amaliy tadbirkorlik faoliyati uchun strategik tavsiyalar beradi.