(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada ayollar tadbirkorligini rivojlantirishning ilgʻor xorijiy tajribalari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida Germaniya, Yaponiya, Xitoy, Tailand va Qozogʻistonda ayollar biznesini qoʻllab-quvvatlashning institutsional, moliyaviy va innovatsion mexanizmlari oʻrganilgan. Ayollar tadbirkorligini rivojlantirishda kreditlash, mentorlik, raqamli texnologiyalar, biznes inkubatorlar va davlat dasturlarining ahamiyati baholangan. Oʻzbekistonda xizmatlar sohasida ayollar tadbirkorligini rivojlantirish boʻyicha mavjud imkoniyatlar hamda xorijiy tajribani milliy amaliyotga moslashtirish yoʻnalishlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijasida ayollar tadbirkorligini qoʻllab-quvvatlash iqtisodiy faollikni oshirish, bandlikni taʼminlash va gender tengligini mustahkamlashga xizmat qilishi aniqlangan.