(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada turistik manzil imijini shakllantirishda marketing-miksning 7P modeli nazariy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida turistik imijning kognitiv, affektiv va umumiy komponentlari hamda ularning turistlar tashrif niyatiga ta’siri o‘rganilgan. Marketing-miks elementlari - mahsulot, narx, joy, reklama, odamlar, jarayon va fizik muhitning turistik manzil imijini shakllantirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Baloglu va McCleary modeli hamda xizmatlar marketingi konsepsiyasi asosida konseptual model ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijasida O‘zbekiston turizmi uchun tarixiy meros, mehmondo‘stlik va raqamli marketing vositalari strategik imij resurslari sifatida baholangan. Ijtimoiy tarmoqlar va influencer marketing turistlarning kognitiv va affektiv imijini mustahkamlovchi samarali vosita ekani aniqlangan.