(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda toʻqimachilik mahsulotlari B2B bozorida qoʻllaniladigan marketing kommunikatsiya strategiyalari tizimli ravishda oʻrganildi. Ishda toʻgʻridantoʻgʻri savdo, koʻrgazma-tadbirlar, raqamli kanallar, munosabatlarga asoslangan marketing va integrlashgan marketing kommunikatsiyasi (IMC) modeli tasniflanib, ularning B2B xaridor xulq-atvori va qiymat zanjiri dinamikasiga taʼsir mexanizmlari aniqlab berildi. Nazariy yondashuv asosida toʻqimachilik sanoati uchun kommunikatsiya strategiyalari tanlov matrisasi ishlab chiqildi va Oʻzbekiston toʻqimachilik sanoati misolida izohlandi. Tadqiqot natijalari tarmoqda muvaffaqiyatli B2B kommunikatsiya strategiyasini shakllantirish uchun moslashuvchan va integrativ yondashuvning zarurligini asoslab berdi.